DANI POLJA BIOFOR U BAČKOJ

 
Vajska, septembar 2013
Soja na oglednom polju je tretirana Biofor Soya (Nitragin) pri setvi a u toku vegetacije prskana Biofor Activom.
I pored kiše okupili su se poljoprivredni proizvođači radi druženje i prikaza rezultata delovanja Biofor-a i Bioplug preparata.
Biljke koje su tretirane mikrobiološkim đubrivom Biofor Soya imali su bolju ishranu azotom jer biljka soje ima prirodnu mogućnost da sa bakterijama sadržanim u Biofor Soya vrše obogaćivanje zemljišta azotom. Zapamtite bakteriju iz roda Bradyrhizobium japonicum jer je ona 
omogućuje snabdevanje ogromnim količinama azota iz vazduha- istakla je prof dr Vera Raičević sa Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna.
Bradyrhizobium japonicum (poznata kao Nitragin po prvom preparatu koji sadrži ovu bakteriju)
Ogromne ekonomske koristi koje daje upotreba Bradyrhizobium japonicum proizvođači eleminišu velikim količinama azotnih đubriva.
Biofor Active je 2012 i 2013 dao izvrsne rezultate u povećanju prinosa soje. Ekonomski efekti su bili izuzetni jer pored povećanje prinosa 
Biofor mikrobiološka đubriva omogućuju smanjenog đubrenja mineralnim đubrivima usled boljeg iskorišćenje NPK iz mineralnih đubriva.
 
Novost iz Biofor System-a -  posle višegodišnjeg rada na novoj formulaciji za soju   registrovan tečni nitragin pod nazivom Biofor Soya Liquid.
Biofor Soya Liquid je prvi tečni nitragin u Evropi i namenjen je prevashodno za ino tržište. Na srpskom tržištu će ograničene količine biti u prometu 2013. po promotivnim cenama.
   
Biljna vrsta: