Organska ulica u Beogradu

Kompanija Biofor system je ove godine učestvovala u jednom od projekata ORGANIC LIVE FEST-a pod nazivom Organska ulica. 

Organska ulica je projekat zamišljen tako da okupi kompanije iz zemlje i regiona koje u svojoj ponudi imaju gotove proizvode koji su poreklom iz organske proizvodnje ili preparate koji su sertifikovani da se primenjuju u organskoj poljoprivrednoj proizvodnji. S obzirom da kompanija Biofor System već deset godina radi na istraživanju, proizvodnji i plasmanu mikrobioloških đubriva sa primenom i u organskoj proizvodnji, odlučili smo da ove godine podržimo jedan ovakav projekat svojim prisustvnom.


U periodu od 1-7. juna 2015. godine Trg Nikole Pašića u Beogradu se pretvorio u jedan pravi organski kutak gde su posetioci mogli da saznaju kako zapravo nastaju prozvodi koji su sertifikovani kao organski. 
Na putu od fontane pa sve do Doma sindikata posetioci su mogli da kupe povrće i voće iz organske proizvodnje, kozmetiku koja je napravljena od proizvoda poreklom iz organske proizvodnje, rasad povrća, začina ili cveće, mikrobiološko đubrivo kojim bi negovali svoje biljke, kao i stručnu literaturu koja objašnjava principe organske poljoprivredne proizvodnje. Verujemo da nijedan od prolaznika nije ostao ravnodušan na šarenilo i pozivnu atmosferu kojom je zračio Trg Nikole Pašića tih nekoliko dana. 

Lepo je znati da još uvek postoje entuzijasti koji shvataju važnost zdrave ishrane i očuvanja životne sredine, a nama je zaista bilo zadovoljstvo da svojim prisustvom ušarenimo Organsku ulicu i da na neki način ljudima koji žive u velikom gradu pokažemo da njihovi stanovi i terase uz malo mašte i volje mogu postati pravi mali organski vrtovi. 

dipl.ing Sofija Knežević regionalni menadžer za srednji i severni Banat